Barcelona celebra el Dia Mundial de les Ciutats


ONU-Habitat organitza una setmana d’activitats al Recinte Modernista de Sant Pau per sensibilitzar sobre la necessitat d’un desenvolupament urbà més sosteniblei inclusiu.

Del 31 d’octubre al 5 de novembre, Barcelona s’unirà a la celebració internacional del Dia Mundial de les Ciutats amb la voluntat d’enfortir el compromís global amb la urbanització sostenible. Aquest any, la diada construirà reflexions sobre el lema Innovació en els processos de govern, Ciutats obertes,

La Plataforma de Malalties Minoritàries, en el marc de la jornada del Dia Mundial de les ciutats, i com a entitat amb seu al Recinte modernista, co-organitza les activitats del 5 de novembre adreçades a nenes i nens, amb la participació de Nexe Fundació i Limón&Menta, per oferir activitats inclusives i dissenyades per tots els infants independentment de les seves capacitats.

El Dia Mundial de les Ciutats té l’objectiu de sensibilitzar la societat de la importància del desenvolupament urbà sostenible i, alhora, promoure la cooperació i l’acció per donar resposta als reptes actuals de les ciutats.

Les activitats s’iniciaran el dimarts 31 d’octubre, dia que la ONU va establir com a Dia Mundial de les Ciutats. Grups escolars participaran en un taller per construir una ciutat més sostenible i inclusiva amb l’ús de materials reciclats. El dijous i el divendres tindran lloc les xarrades sobre projectes capdavanters sobre participació en els processos de govern i el sistema d’energia geotèrmica que s’utilitza en el conjunt arquitectònic del Recinte Modernista de Sant Pau.

La setmana culminarà el diumenge dia 5 de novembre amb la Festa del Dia Mundial de les Ciutats. Els visitants i les famílies podran gaudir d’un matí ple de tallers i espectacles organitzats per les entitats col·laboradores, dins del Recinte Modernista.

L’edició d’enguany del Dia Mundial de les Ciutats a Barcelona s’ha portat a terme de la mà de la Fundació privada de l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’empresa de serveis de sostenibilitat Lavola; així com amb la col·laboració i suport de les següents organitzacions: Ajuntament de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Barcelona, Agència de Residus de Catalunya, Fundació Gas Natural Fenosa, Barcelona Global, Fira de Barcelona, Limón y Menta, Fundació Nexe, Plant-for-the-Planet, Casa Àsia, Plataforma Malalties Minoritàries-Eurordis i la Xarxa mundial de governs locals i regionals (CGLU).

Activitats Dia Mundial de les Ciutats 2017 - català AQUÍ
Actividades Dia Mundial de las Ciudades 2017 - castellano AQUÍ
Activities World Cities Day 2017- english HERE

 

 

<<< Descarrega Nota de Premsa AQUÍ >>>

 

 


 

 

 

Website Security Test