CineFòrum "Les Malalties Minoritàries, una mirada a través del Cinema" 2021 / ONLINE


Jornada CineFòrum "Les Malalties Minoritàries, una mirada a través del Cinema" 2020 / ONLINE

Els divendres 15, 22 i 29 de gener us convidem a participar al debat Online de bioètica corresponent al CineFòrum “Les Malalties Minoritàries, una mirada a través del cinema”.

El projecte neix el Febrer de 2020 de la ma de la Filmoteca de Catalunya i posteriorment s'ha adaptat, optant per un format virtual, que té per objectiu crear un espai de reflexió entorn els dilemes ètics que es presenten en l’abordatge de malalties minoritàries i conscienciar a la societat, clínics, recercadors i representants de pacients de la importància del paper de la bioètica en la presa de decisions mèdiques i socials.

Actualment i amb l'arribada de nous tractaments i noves línies d’investigació, com la medicina personalitzada o la teràpia amb cèl·lules embrionàries, es presenten debats que fins ara no havien presentat una complexitat ètica tant per als grups de treball de professionals de la salut, com al dia a dia de les famílies que viuen de prop la realitat de les Malalties Minoritàries, cròniques, vulnerables i debilitants. Tot això es tradueix en una necessitat d’actualització de conceptes i expressions que emprem per regularitzar i enraonar de manera adequada.

El CineFòrum proposa un cicle de 3 pel·lícules en 3 setmanes, amb un debat que tindrà lloc els divendres a la tarda, on per participar activament en la consideració de les implicacions ètiques de cada film es recomana visualitzar prèviament la pel·lícula.

La bioètica és un pilar fonamental en l’abordatge de Malalties Minoritàries, però també en la presa de decisions mèdiques i assistencials de tot el sistema de Salut. Així com en la recerca bàsica els fruits són imprevisibles i poden enriquir el coneixement dels grups de recerca compartint la informació i obrint noves perspectives, és l’ètica la que ajuda a la recerca i l’abordatge, a distribuir els recursos i esforços de forma eficaç, equitativa i transversal.

 CineFòrum gener 2021

  Programa CineFòrum


Los viernes 15, 22 y 29 de Enero os invitamos a participar en el debate de bioética correspondiente al CineFórum “Las Enfermedades Minoritarias, una mirada a través del cine”.

El proyecto nace en Febrero de 2020 de la mano de la Filmoteca de Catalunya y posteriormente se ha adaptado, optando por un formato virtual, que tiene por objetivo crear un espacio de reflexión entorno a los dilemas éticos que se presentan en el abordaje de las Enfermedades Minoritarias, y concienciar a la sociedad, profesionales clínicos, investigadores y representantes de pacientes, de la importancia del papel de la bioética en la toma de decisiones médicas y sociales.


Actualmente y con la llegada de nuevos tratamientos y nuevas líneas de investigación como la medicina personalizada o la terapia con células embrionarias, se presentan debates que hasta el momento no habían supuesto un dilema ético, tanto para los grupos de trabajo de profesionales de la Salud como para las familias que viven de cerca la realidad de las Enfermedades Minoritarias, crónicas, vulnerables y debilitantes. Todo esto se traduce en la necesidad de actualización de los conceptos y expresiones que usamos, para regularizar y adecuar la comunicación y los debates.


El CineFórum propone un ciclo de 3 películas en 3 semanas, con un debate que tendrá lugar los viernes por la tarde, en el que para participar activamente en la consideración de las implicaciones éticas de cada film, se recomienda visualizar previamente la película.


La bioética es un pilar fundamental en el abordaje de las Enfermedades Minoritarias, pero también en la toma de decisiones médicas y asistenciales de todo el sistema de Salud. Así como en la investigación básica, los frutos son imprevisibles y pueden enriquecer el conocimiento de los grupos de investigación compartiendo información y dando nuevas perspectivas, es la ética la que ayuda a la investigación y al abordaje, a distribuir los recursos y esfuerzos de forma eficaz, equitativa y transversal.

 CineForum enero 2021

  Programa CineFòrum


 

 Taula debat de la pel·lícula "El Experimento Tuskegee - Miss Evers’ Boys"          
         

 
         
Taula debat de la pel·lícula "La Isla - The Island"          
     

   
          
Taula debat de la pel·lícula "La fiesta de despedida - Mita tova"

         
                                        

 

 
Website Security Test